Известие

Collapse
No announcement yet.

Чип тунинг - къде, колко

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чип тунинг - къде, колко

Колеги, къде в София може да се направи кадърен чип тунинг на 1.9 jtdm 150hp

Целта ми е максимално ранно включване на турбото (сега май е на 2000 частично и на 2500 пълно, искам 1200оборота частично и 1600 пълно защото е автоматик). Надуването по подразбиране мисля е на 1.4 или 1.5 бара, искам макс 1.6-1.7 (не гоним мощност, а икономия). Колета е с рециклирано турбо и с нови бутала, така че мисля няма да прави скоро ядове (освен да счупи автоматика )

Дотук колата е с махнат DPF и сега ще запушим EGR-a
    Незнам какъв бълвоч е в компютъра защото всеки пипа без да разбира, затова ме интересува проверен човек който отбира от софтуера на тези двигатели
    159 1.9 JTDm, 150bhp, 2009та

погледни в секцията на сервизите

ще откриеш отговора, пиппппппп, пипппппппп.
    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:53.
    Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Благодаря за подробния отговор.
      Бих желала, ако е възможно, да чуя мнението на хора които са минали през този процес, и могат да споделят опит, както и мнение.

Целта на темата е да не се започва всичко от начало с челен опит, а да се поучим от хора утъпкали пътя
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:53.
      159 1.9 JTDm, 150bhp, 2009та

Comment

всеки различен отговор би се приел като реклама, пипппппп, пиппппп дето споменах са от един от най-добрите възможни сервизи. аз в момента трупам левчета в една касичка и след месец два и аз ще правя ремап, и съм решил къде.

не е като вариантите ти да са ..... много
        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:55.

Comment

За повече инфо пиши на ЛС.
          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 15:27.
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Пиииииппппппппп, пиппппппппппппппппп, пипппппппп

Свържи се с хората и си закарай колата където си избереш, за правене на цялостния ремонт, не само чипа.
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:52.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
            ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от Виктория Покажи съобщение

Целта ми е максимално ранно включване на турбото (сега май е на 2000 частично и на 2500 пълно, искам 1200оборота частично и 1600 пълно защото е автоматик). Надуването по подразбиране мисля е на 1.4 или 1.5 бара, искам макс 1.6-1.7 (не гоним мощност, а икономия). Колета е с рециклирано турбо и с нови бутала, така че мисля няма да прави скоро ядове (освен да счупи автоматика )

Незнам какъв бълвоч е в компютъра защото всеки пипа без да разбира, затова ме интересува проверен човек който отбира от софтуера на тези двигатели
              Я си оправете първо мотора като хората,а не на час по лъжичка,за да няма после олеле.Иначе разбирачи много,важен е на само ефекта но и последствията !!!!!!!
              Last edited by Mury; d.m.y г., 11:07.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Добре е да поясня, че по принцип турбокомпресорът не се включва или изключва, нито има режим на частично или пълно включване. Той се върти от изгорели газове, не се включва по софтуерен път. Който и както да ремапва мотора, няма да може да накара мотора да надуе на 1200 оборота, и да усетиш тяга в този диапазон. След промени в ЕКУ-то може да започне да върви повече колата, дори и мъничко по-рано, да кажем в най-добрият случай с 200 оборота по-рано, но ако някой ти е казал, че това е възможно да се случи при 1200 оборота, значи жестоко те лъже.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Във всеки един сервиз в общ технически раздел, ще ти направят манипулацията, имена и суми ще замоля да не се споменават от колеги.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ето кой е купил плевенския автоматик
                    sigpic

Comment

Имаш предвид кой го е купил без да внимава и да гледа като хората, и кой го е купил без да пита тука първо, за мнение?

Comment

To па едни мнения даватe тука

Добре, че сте само една малка групичка дето си вярвате.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Не разбирам, защо ми е модерирано мнението, след като съм изброил трите най- известни сервиза, цитирани в раздел Общи консултации. Нито съм рекламирал някои от тях нито цени съм посочил. Пък и да съм посочил такива, не виждам нищо лошо в това - все пак форума не е ли за това - да се споделят мнения и опит - опита от посещение на даден сервиз и цената която си платил за услугата в даденият сервиз е доста важна информация - не мислите ли?
                          Но щом се смята изброяването на 3 или 4 сервиза (при това най-известните клубни сервизи), като някакъв вид реклама, ок.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                            Не разбирам, защо ми е модерирано мнението, след като съм изброил трите най- известни сервиза, цитирани в раздел Общи консултации. Нито съм рекламирал някои от тях нито цени съм посочил. Пък и да съм посочил такива, не виждам нищо лошо в това - все пак форума не е ли за това - да се споделят мнения и опит - опита от посещение на даден сервиз и цената която си платил за услугата в даденият сервиз е доста важна информация - не мислите ли?
                            Но щом се смята изброяването на 3 или 4 сервиза (при това най-известните клубни сервизи), като някакъв вид реклама, ок.
                            Не се учудвай.
                            От както форума стана силно комерсиален, щом някой не е платил за нещо, то така става.
                            Без значение дали искаш да помогнеш. Няма изгода за управлението, няма изгода и за потребителите. Лесно е.
                            Следващата стъпка е потребителите да плащат ако споменат нещо такова.

Колегата, който е модерирал (предполагам) е споменал да не се споменават имена и суми.
                            Хайде имана иди-дойди, ама суми? Баси до къде го докарахте.
                            Last edited by BO; d.m.y г., 09:43.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Еми напишете на лично..толкова ли е сложно...
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Working...
                              X